Informatie dagprogramma vrijdag 7 augustus 2020

AANVANG 11.30 UUR PMU LUNCHMEETING

Komende vrijdag volgt de 2e PMU meeting van seizoen 2020. Door de coronaperikelen hebben wij dit jaar geen drieluik. De 1ste van april is eigenlijk weggevallen. Natuurlijk is de ene vrijdag de andere niet en ook veel eigenaren en trainers houden er niet van om in één week tijd weer opnieuw te starten. Maar de velden zijn goed gevuld en wellicht zijn sommige mensen ook blij dat het niet overvol is.

De Trotteur francais koersen geven aan alle deelnemers echt gelijke kansen.  De Lady Challenge met  8 dames achter de auto over 2600 meter zal een gelijkwaardige strijd opleveren. Het 2e onderdeel over het gras start met 9 toppers, die over 2800 meter het elkaar erg lastig gaan maken. Tips? Bij de dames de nog steeds verrassende Cybele Lorcoun en op het gras Visage Pale. U mag als het mis is niet wit wegtrekken, maar vol goede moed toch een nieuwe weddenschap plaatsen!

Naast die 2 koersen hebben wij nog 5 draverijen, waarvan Duindigt’s vierjarigen sprintkampioenschap met slechts 5 deelnemers wat uit de toom valt. Maar de grote trekpleister is dan ook de generatieleider Jank Summerland. Het mag natuurlijk niet uitgesproken worden, maar soms noemen ze dan zoiets een leuk betaald trainingsritje met een prijs van € 4250,-. Opgespaard uit de inleggelden.

In  de overige 4 draverijen starten behoorlijk wat echte Duindigt fans, waaronder Happy Hollandia, Graham Convital én Icarus O.

 

De volbloedren heeft 9 deelnemers en wordt een veel spannender aangelegenheid dan die van vorige week. Top jockey Adrie de Vries zorgde voor een hele slimme walkover van Justice Frederick. Het programma is zelfs kwalitatief nog beter dan vorige week. Nu spreekt men mogelijk qua weersverwachting over ‘n hitte protocol, maar de schaduwrijke tribunes zorgen dat u wel koel blijft bij de enerverende races. Wij rekenen op uw komst.

Daarnaast rekenen wij erop dat u zich aan de 1,5m maatregel houdt. Er is nog geen rondleiding, maar naast de informatiestand zijn er voldoende stewards ,die u vragen kunnen beantwoorden. Ook is het museum geruime tijd open. Tot vrijdag!

Download hier het koersprogramma van vrijdag 7 augustus