Dag van het Paard 2019

Zondag 1 september 2019

Dag van het Paard 2019 groot succes

Na 4 jaar heeft Draf- en Renbaan Duindigt samen met Equa Projects weer een succesvolle Dag  van het Paard georganiseerd. Het was een dag vol spetterende shows waarbij SNELHEID de hoofdrol speelde. En snel ging het. Met een snelheid van maar liefst 53 km per uur werd het Horseboarding Showteam bijgeschreven in het Guiness Book of Records.

Josh Clemens haalde met zijn team gevaarlijke stunts uit, verbazingwekkend de lenigheid en kracht van deze ruiters. Natuurlijk waren er ren- en drafpaarden die een mooie demokoers liepen en ook de kinderjockeys op hun pony’s gingen verbazingwekkend snel. Maaike van der Linden ging tussen alle drukte gewoon op haar IJslander Ollie staan zonder zadel of hoofdstel terwijl zij in snel tempo rond reden. Wat een vertrouwen tussen mens en paard. En tussendoor nog even een Wereldsnelheidsrecord van het Horseboarding Showteam.

In de pauzes kon je je slag slaan bij de diverse kraampjes met kleding, paardenartikelen, paardenhaar sieraden en voeding. Vele bezoekers gingen op de foto met een mooie Fries of een snel Horseboard paard of deden mee aan een valtraining. Want je kan natuurlijk niet altijd voorkomen dat je van je paard valt en dan kan je dat maar beter soepel en veilig doen, zodat je de kans op blessures verkleint. Tijdens deze dag vielen er mooie prijzen te winnen met de loterij waarbij de opbrengst van maar liefst €1075,- ten goede kwam aan Manege Madurodam.

Kortom: het was een prachtige dag voor jong en oud en voor herhaling vatbaar.

Tot volgend jaar!

Bestel hier je tickets online met extra korting en een gratis koersdag naar keuze in 2019

1.

Josh is een Brabantse cowboy die met zijn paarden de meeste geweldigste stunts uithaalt. Hij gaat verdere dan vele andere. Achter het paard, bovenop het paard, naast het paard, alles is mogelijk. Ook laten zij zien hoe hard een barrelrace gaat en hoe flexibel een paard om palen kan buigen.

2.

Op een mountainboard achter het paard: een fantastische, nieuwe spannende sport. Het Horseboarding Showteam heeft al haar kunsten laten zien en staan nu in de boeken van het Guinness Book of Records met een snelheid van maar liefst 53 km per uur! Het is dus ruim gelukt. Gefeliciteerd team!

3.

Tijdens een wervelende show laten 8 prachtige Friezen zich van hun beste kant zien. Geniet hoe de Frieze paarden samen met hun elegante amazones laten zien hoe mooi dit paardenras is!

4.

Wie kent ze niet? Die stoere, kleine paarden met wapperende manen en die bijzondere gangen: Tölt en Telgang. De ruiters laten zien hoe gemakkelijk het is om een biertje te drinken op een töltend paard. Daarnaast laten ze zien hoe veelzijdig IJslanders zijn: boogschieten vanaf het paard, rechtop staan zonder enig tuig en een demonstratie van een keiharde telgang!

valtraining voor ruiters tijdens de dag van het paard.
5.

Iedere ruiter heeft het wel eens meegemaakt: van je paard vallen! Tijdens deze dag heb je de mogelijkheid om mee te doen aan een valtraining. Je leert hoe je valt en waar je aan moet denken. Na deze valtraining ben je nooit meer bang om te vallen! Kom langs de demo’s in de pauze.

6.

Ieder jaar heeft de “Dag van het Paard” een loterij voor een goed doel. Het goede doel voor 2019 is Manege Madurodam: een manege waar volwassenen en kinderen met een beperking therapeutisch paard kunnen rijden. De prijzen, gedoneerd door onze sponsors, konden allemaal weggegeven worden, omdat het publiek tot het laatste is gebleven. Met uw hulp hebben we de manege een cheque van €1075 kunnen overhandigen!

7.

Uiteraard ontbreken Duindigt’s eigen draverijen en rennen niet tijdens deze feestelijke dag! Tussen de shows door kun je voor de lol een gokje wagen op de paarden en pony's of gewoon genieten van de spanning: ‘wie gaat er als eerste eindigen?’

Het marktplein

Kraampjes

Op het centrale plein staan er verschillende marktkraampjes met allerlei paardenspullen. Wat dacht je van kleding, halsters, boeken, sieraden. Leuk om even langs te lopen en wie weet sla jij je slag vandaag! En voor de kinderen is er een springkussen en kunnen ze mooie kleurplaten intekenen.

 

Catering

Tijdens deze dag zijn er diverse foodtrucks aanwezig die zorgen voor een heerlijke maaltijd of snack. Uiteraard kun je op de tribunes en bij de catering ook terecht.

 

Meet & Greet

Ja, je mag vandaag ook paarden aaien en fotograferen! In de “overwinnaarscirkel” mag je op de foto met de snelle paarden van het Horseboardteam of de prachtige friezen.

paardenrennen op renbaan Duindigt in Wassenaar. Een leuk dagje uit voor de hele familie

Het programma

De poorten gaan open om 10.30 uur. Van 11 tot 12 uur is er een valtraining op het marktplein.

Het showprogramma duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Bestel hier je tickets online met extra korting en een gratis koersdag naar keuze in 2019.

Prijzen:

Toegang Volwassenen : online € 11,00 | aan de deur € 15,00

*Toegang 65+: online € 9,00 | aan de deur € 12,50

Toegang kinderen t/m 18 jaar: online € 5,00 | aan de deur € 7,50

 

*Op vertoon van een 65+ pas.

Alle ticketprijzen zijn exclusief servicekosten.

Bij elk online kaartje voor de Dag van het Paard krijgt u een gratis toegangsbewijs voor 1 van de racedagen in 2019 t.w.v €9.-.

Bezoekersinformatie:

 • Mindervaliden

  Voor mindervalide bezoekers is er een aparte parkeerplaats rechts naast de hoofdingang.

 • Honden

  Honden zijn welkom mits ze aangelijnd zijn en de hondenpoep wordt opgeruimd. Wij verzoeken u wel de honden bij de paarden uit de buurt te laten.

 • Pinnen

  U kunt pinnen bij de kassa voor entree en vaak wel bij een aantal standhouders en de catering. Bij een aantal kleine punten en de loterij kan alleen met contant worden afgerekend, dus het is handig om contant geld mee te nemen.

 • EHBO

  Op de Dag van het Paard is er EHBO en een team van BHV-ers aanwezig.

 • Route en parkeren

  Duindigt ligt verscholen in het groen. Komende vanaf het malieveld op de N44 moet u afslaan richting Museum Louwman. Vervolgens 2x links, bij stoplichten rechtdoor en langs de Amerikaanse ambassade. 

  Komende vanaf Wassenaar op de N44 volgt u het bordje Duindigt naar rechts.

  Er is veel parkeermogelijkheid aanwezig en parkeren is gratis. Gezien het grote aantal bezoekers dat wij verwachten, vragen wij u om zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer en de fiets te komen.

 • Infobalie

  Bij onze stand op het marktplein kunt u terecht voor al uw vragen.

 • Tribunes

  Duindigt heeft overdekte tribunes, waar je kunt schuilen zonder last te hebben van een sporadische regenbui en toch nog alles goed kunt volgen.