10 juli: Gouden zweep, Jan Verdijk Memorial en Gerrit Knuiman Memorial

Zondag 10 juli a.s. staan er een aantal prestigieuze prijzen op het programma van Draf- en Renbaan Duindigt. Er zijn in totaal tien koersen waarvan drie rennen. Adrie de Vries zien we maar liefst vier keer in het zadel, drie keer tijdens de rennen en een keer in de Montédraverij. Verder is er een prijs voor het mooiste hoedje, zijn er leuke tentjes met lekkere dingen en is er live muziek.

Er staan drie rennen op het programma. Er zijn twee gesponsorde Engelse Volbloed rennen, dit geld is bijeengebracht door sponsors, geïnitieerd door een enthousiaste groep eigenaren, trainers & rijders ‘Rensport uit Boxmeer’.  We verwachten dan ook veel bezoekers uit Boxmeer op Duindigt. De twee Engelse Volbloed koersen zijn alleen voor in Nederland getrainde paarden.

Koers 2 Jan Verdijk Memorial

In koers 2 wordt gestreden om de Jan Verdijk Memorial, een 1300m conditiekoers. De familie Verdijk is een bekende familie in Boxmeer. Herman Verdijk is oprichter van een gerenommeerd Boxmeers transportbedrijf en een echte paardenliefhebber. 10 jaar geleden is zijn vader Jan Verdijk helaas overleden. Jan was ook een echte paardenman en liefhebber van volbloeds. Een mooi eerbetoon aan Jan Verdijk dat deze koers zijn naam kan dragen om zo de rennen een emotioneel karakter te geven.

Koers 4 Emirates Breeders Program III

Koers 4 is een 1800m conditiekoers voor Arabische Volbloeds van drie jaar of ouder die geen €10.000 gewonnen hebben. De prijs gesponsord door de Verenigde Arabische Emiraten.

Koers 6 de Gerrit Knuiman Memorial

De familie Knuiman is een bekende familie in de paardensport, met name door de Metworstrennen in Boxmeer. Gerrit Knuiman was de drijvende kracht achter zijn kinderen en kleinkinderen bij het behalen van successen in de Metworstrennen, de rensport en de landelijke paarden- en ponysport. Helaas is Gerrit Knuiman al 13 jaar geleden overleden, maar zijn passie, de paardensport, wordt door zijn kinderen en (achter)kleinkinderen voortgezet. De familie vindt het een mooi eerbetoon aan Gerrit Knuiman dat deze koers zijn naam zal dragen en dat zijn kinderen en (achter)kleinkinderen daarbij aanwezig kunnen zijn. Dat zoveel mogelijk amateurs (uit Boxmeer ) de kans krijgen om in deze koers te kunnen  rijden maakt het voor de familie nog specialer.

Koers 7: de Gouden Zweep

Dit jaar wordt er na een onderbreking vanwege COVID in 2021, voor de 67ste keer gestreden om de Gouden Zweep. Al drie keer eerder won Durk M Boko de Gouden Zweep, zou het dit jaar opnieuw lukken? Dan evenaart de 12-jarige ruin de prestaties van de legendarische Quicksilver S die in de zestiger jaren vier keer achtereen de Gouden Zweep won.

Koers 8: Monté draverij

Onze Nederlandse top jockey Adrie de Vries is komende zondag maar liefst vier keer in het zadel te zien. Naast zijn deelname in de rennen voor Engelse en Arabische volbloeds, is hij ook te zien in koers 8, de Monté-draverij.

Mini Gouden Zweep

Na koers 8 staat de strijd om de mini Gouden Zweep op het programma. Voor de eerste keer dit seizoen zijn de pony’s weer op Duindigt, mogelijk gemaakt door Van Der Linden Auto uit Zoetermeer. Een prachtig veld van 15 deelnemers, waaronder Christa Louwersheimer, die de grote baan komt opzoeken met Stanley. De zesjarige Mila Voshol is een nieuw gezicht bij de ponydraverij. Het belooft weer een spannende strijd te worden.

De eerste koers begint zondag om 13.30 uur en de laatste koers start om 17.50 uur. Het volledige programma en alle deelnemers vind je hier.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.