Koersinformatie

Dag van de Driejarigen Derby !

INFORMATIE ZONDAG 11 OKTOBER 2020 DERBYDAG

 

Voor uw scribent wordt het de 60ste Derby. De herinnering is groot aan Ybe van Papenhoef met Egbert (Manus) de Visser als debuterend pikeur en de legendarische Jan van Dooijeweerd, die na de finish afstapt van Youhful Nora Spencer en die los laat lopen in alle emotie.

Alle voorbereidingen zijn tevergeefs. Koets afbesteld enz enz. Een sobere huldiging. Kortom een Derbydag zonder sfeer, compassie en emoties. Alleen strenge covid 19 protocol regels in uitvoering.

MAAR!

Wij rekenen op u thuis voor de buis of livestream. Onze studio Duindigt commentatoren gaan u voorzien van de laatste informatie voor het 9 koppige programma.

 

2 mooie volbloed rennen gaan u verwennen. De ware Duindigt toppers staan aan de start, maar in de herfst vallen immer vele verrassingen en dat lijkt komende zondag best wel eens uit te kunnen komen.

De merrie Derby en Derby zijn al heel veel beschreven in de media. Kijk vooral eens naar de site van de doordravertjes. Geweldig wat die dames neergezet hebben. Zo kan er geen één verliezen. U gaat zelfs andere kiezen dan de bekende favorieten. Wat een steun aan alle betrokkenen, die er niet mogen zijn.

Ja, de 5 omlijstende draverijen hebben allemaal prachtige velden. De door de NAC en NDTV gesponsorde amateurkoers heeft een record aantal deelnemers voor Renbaan Duindigt. Een mooie bandenstart over 2600m voor de middenklasse misstaat helemaal niet. Bij de 13 paarden in de beginnersklasse kunt u mooie keuzes maken.

En dan de 2 overige draverijen.

Wat denkt u van de stayers over de 2800 meter. Dat heeft Deep Impact en wij hopen dat u na hun aankomst er geen Visage Pale aan over gehouden heeft.

Tot slot de (sub) top van Duindigt: De 11 namen zorgen ervoor dat u een Easy Going naar u tablet en of telefoon heeft om een heerlijke winnende weddenschap af te sluiten.

Nogmaals wij moeten u teleurstellen met het thuisblijven. Wij rekenen erop dat u dat ook doet en dan vol sport, spel en spanning een  “koude en niet sfeervolle Renbaan Duindigt” volgt, waarbij uw account door uw “pooltjes met vrienden” gezellig groeit.

WIJ VRAGEN UW AANDACHT VOOR HET VOLGENDE:

VOOR UW EN ONZE VEILIGHEID EN GEZONDHEID

  • BLIJF THUIS ALS U COVID-19 SYMPTOMEN HEEFT
  • HOUDT U ALSTUBLIEFT 1,5 M AFSTAND
  • VOLG DE MARKERINGEN
  • VOLG DE AANWIJZINGEN VAN ONZE MEDEWERKERS

Voor alle actuele informatie verwijzen wij tevens naar onze Facebookpagina. Houd Koers Info in de gaten voor het aanstaande koersprogramma, zodat u voorbereid uw weddenschappen kunt plaatsen bij Runnerz. 

DEELNEMERS, kijk hier voor de actuele informatie over COVID maatregelen.