Koersinformatie

NK Sprint 300 mtr
Ook ú bent weer van harte welkom op Renbaan Duindigt!

INFORMATIE ZATERDAG 29 AUGUSTUS NK SPRINT 300 MTR

Komende zaterdag 29 augustus 2020 is Renbaan Duindigt gastheer voor de Bond van Kortebaandraverijen en hun 30 aangesloten verenigingen en stichtingen.

Op de draversbaan gaan alleen dan sprintwedstrijden plaatsvinden. Dit jaar door de corona perikelen zijn alle “straatraces” in die plaatsen afgelast en is door de overkoepelende bond een wedstrijd hier op Duindigt georganiseerd.

Het is uitermate spectaculair om een “Usain Bolt” of een “ Dafne Schippers” aan het werk te zien. De echte draftoppers halen van stilstand uit bijna wel 60 km per uur aan de finishlijn na 300m.

De winnaar is ook een waarlijke kampioen. Om dat te bereiken moet hij zaterdag 12x zijn tegenstander de hielen laten zien. Deze “Duindigt  straatrace” start met 24 deelnemers . Ze starten 2 aan 2 en na een ‘best of three’ gewonnen te hebben gaat die winnaar naar de volgende ronde. Dus van 24 deelnemers gaan we naar 12 en dan naar 6.  De winnende 3 deelnemers gaan dan met 1 lucky loser naar de finales. Dan 2×2 races. De 2 verliezers strijden om de plaatsen 3 en 4 en de winnaars zijn de finalisten. Om die uitslag te bereiken heeft de winnaar dan 12x winnend de sprint gewonnen en is dan ook een ware kampioen.

Natuurlijk is er wat rust na ieder duel.

 

Het programma begint op de gebruikelijke Duindigt tijd 13.30 uur en eindigt ook ongeveer gelijk rond 17.00 uur. Natuurlijk kan er gewed worden op de wedstrijd. Dat gaat per ronde van 24 naarr 12 enz., enz. Oftewel 4x kunt u naar het wedloket. Uiteraard is de 1ste door het maximum van 24 deelnemers het meest interessant.

 

Voor Duindigt gelden dezelfde 1.5 m maatregelen als voor musea/dierentuinen etc. Voor de terrassen gelden de horecaregels. De entree is voor eenieder € 5,- en kinderen tot 18 jaar gratis. Programma deelnemers is a.s. donderdagmiddag bekend. In de loop van vrijdag staat het uiteraard op de site en de sociale media. De wedorganisator zorgt zaterdag voor speluitleg.

WIJ VRAGEN UW AANDACHT VOOR HET VOLGENDE:

VOOR UW EN ONZE VEILIGHEID EN GEZONDHEID

  • BLIJF THUIS ALS U COVID-19 SYMPTOMEN HEEFT
  • HOUDT U ALSTUBLIEFT 1,5 M AFSTAND
  • VOLG DE MARKERINGEN
  • VOLG DE AANWIJZINGEN VAN ONZE MEDEWERKERS

Voor alle actuele informatie verwijzen wij tevens naar onze Facebookpagina. Houd Koers Info in de gaten voor het aanstaande koersprogramma, zodat u voorbereid uw weddenschappen kunt plaatsen bij Runnerz. 

DEELNEMERS, kijk hier voor de actuele informatie over COVID maatregelen.