Over Renbaan Duindigt

Renbaan Duindigt is een groene oase in de randstad, gelegen naast het landgoed Duindigt, op de grens van Den Haag en Wassenaar. Als enige renbaan in Nederland biedt Renbaan Duindigt niet alleen draverijen, maar ook rennen, zowel van Engelse Volbloeds als van Arabische Paarden.

Het ene gedeelte van de renbaan bestaat uit een groot stallencomplex waar verschillende trainers een stallenblok hebben. Hier staan zowel dravers als renpaarden (volbloeds). Daartussen ligt de grote paddock, waar de volbloeds warm lopen voor de rennen en doordeweeks paarden gereden worden. Aan de andere kant van het landgoed ligt de grote renbaan, die bestaat uit een grasbaan en een zandbaan. Hier vinden alle koersen en rennen plaats en is ook de horeca gevestigd. Naast de renbaan ligt de Totalisatorhal, waar alle weddenschappen afgesloten worden.

Uiteraard is er ook gedacht aan ontspanning voor de paarden en op het gehele complex zijn verschillende grote paddocks te vinden, waar de paarden heerlijk vertoeven tussen de trainingen en koersen door.

Nationaal Draf- en Rensport Museum (NDRM)

Renbaan Duindigt bestaat sinds 1906 en heeft een rijke historie. In het Nationaal Draf- en Rensport Museum (NDRM) museum is van alles te vinden over de geschiedenis van de draf- en rensport. Iedere liefhebber moet dit bijzondere museum een keer bezocht hebben.

Neem een kijkje bij de “Hall of Fame” van bekende koerspaarden, bewonder oude sulky’s, zadels en attributen en zie de collectie van verschillende hoefijzers. De enthousiaste vrijwilligers vertellen graag meer over de geschiedenis van de Draf- & Renbaan.

In de museumwinkel zijn veel tweedehands boeken, tijdschriften en paardensportartikelen te koop en het Historisch Archief is ook online te vinden.

Praktische informatie

Het museum is gevestigd op de 1e etage van de grote tribune.

De toegang is gratis voor alle bezoekers van Renbaan Duindigt op koersdagen van 13:00 tot 16:00 uur en op woensdagen van 10:00 tot 14:00 uur (op afspraak).

Op verzoek kunnen er ook rondleidingen verzorgd worden, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Help jij mee?

Het museum wordt volledig gerund door vrijwilligers, uw hulp is daarom van harte welkom. Met slechts een bijdrage van € 15,- per jaar wordt u Vriend van het Museum en zijn wij al enorm geholpen. Zo kunnen wij blijven investeren in nieuwe bezienswaardigheden.