Informatie voor bezoekers

Nog (even) geen publiek op Renbaan Duindigt

 

Met een openingsplan opent het kabinet stap voor stap de samenleving. Bij elke stap verdwijnen er coronamaatregelen. Hoe snel het gaat hangt af van het aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen.

 Vanaf 5 juni geldt stap 3. Bij stap 3 mogen bij professionele sportwedstrijden bezoekers worden toegelaten. De aantallen zijn gerelateerd aan de beschikbare ruimte voor de bezoekers. Duindigt zou qua ruimte zeker de aantallen bezoekers mogen toelaten, die gewoonlijk bij ons de koersdagen bezoeken.

Ware het niet, dat hieraan de voorwaarde is verbonden, dat alle mensen die op zo’n dag op ons terrein aanwezig zijn beschikken over een corona toegangsbewijs. Voor een corona toegangsbewijs moet je je laten testen binnen 40 uur voor het evenement waar je naar toe wilt gaan. Voor een theater of een concert misschien goed uitvoerbaar, maar naar onze inschatting niet praktisch werkbaar voor een koersdag.

 Op 22 juni is de volgende persconferentie gepland. In de tussentijd wordt in de samenleving ervaring opgedaan met de praktijk van het stappenplan en de toegangstesten. Wij volgen dit alles natuurlijk nauwgezet en hopen na 22 juni wel de mogelijkheid te krijgen om weer open te gaan voor publiek.

 

Op onze website www.renbaanduindigt.nl  en de Facebook pagina van Draf en Renbaan Duindigt https://www.facebook.com/RenbaanDuindigtBV zullen wij nieuwe ontwikkelingen publiceren.

Renbaan Duindigt is een groene oase in de randstad, gelegen naast het landgoed Duindigt, op de grens van Den Haag en Wassenaar. Als enige renbaan in Nederland biedt Duindigt niet alleen draverijen, maar ook rennen, zowel van Engelse Volbloeds als van Arabische Paarden. Voor de koersen doen alle paarden altijd een warming-up, zodat je alvast een favoriet kunt uitkiezen om een gokje te wagen. In de ‘totalisator-hal’ kun je op grote schermen zien wat de voorspellingen zijn. Tijdens een middagje Duindigt is er voor jong en oud genoeg te doen!

Wat is er allemaal te doen op Renbaan Duindigt?

Voorspel de winnaar door een gokje te wagen in de ‘totalisator-hal’, waar je al kunt inzetten op jouw favoriete paard vanaf één euro. De medewerkers helpen graag om een weddenschap af te sluiten. Op het plein staat tevens een glazen informatiestand waar een uitgebreide speluitleg gegeven wordt en waar de gratis rondleidingen starten. Regelmatig organiseert Duindigt speciale evenementen, waarbij er ook leuke activiteiten voor kinderen zijn (denk aan: hoefijzer versieren, springkussen en een ritje op een pony).

Geniet op de overdekte tribune of op één van de terrasjes van een lekker hapje of drankje, terwijl je in de rol van ‘expert’ kruipt. Je kunt namelijk van te voren een favoriet paard kiezen, afhankelijk van jouw eigen gevoel of de quotes op de beeldschermen die je overal ziet hangen. Op de beeldschermen zie je precies welk paard ‘favoriet’ is en hoeveel geld er op dat moment te winnen is. Als vervolgens het bekende Duindigt muziekje start, komen alle paarden de baan op en maken zich klaar om de koers te starten!

Wist je dat?

• De dravers hun ‘warming-up’ één uur voor hun koers doen op de renbaan en je dus al een voorproefje kunt zien om je favoriete paard te kiezen?
• De renpaarden hun warming-up in de paddock doen, waar je tevens kunt kijken hoe de paarden zich bewegen of om te zien hoe nerveus of juist kalm een paard is?
• Jockeys voor de koers gewogen moeten worden mét hun zadel in de speciale weegkamer?
• Je een gratis rondleiding kunt krijgen om een kijkje achter de schermen te krijgen?
• Duindigt een eigen museum heeft, waar je gratis een bezoekje aan kunt brengen tijdens het dagje uit?
• Je een koers kunt sponsoren en dan ook zelf de feestelijke prijsuitreiking op de baan mag doen met jouw werknemers / zakenrelaties?

Gaat jouw favoriet als eerste over de finishlijn deze koers?

Runnerz is het bedrijf achter de weddenschappen. Op Duindigt zijn medewerkers aanwezig die helpen om weddenschappen af te sluiten en uitbetalingen te verrichten. Via de website van Runnerz kan tevens online gegokt worden. Er zijn vele spelsoorten om te wedden op paarden en op de website van Runnerz staan alle soorten spellen uitgelegd. Waag jij binnenkort een kansje?

Renbaan Duindigt | een geweldig dagje uit voor jong en oud

Rondleidingen:

Hoe werkt het wedden op paarden precies? Wat is er allemaal te doen op Renbaan Duindigt en hoe hard gaat zo’n draver of renpaard nou eigenlijk?

Een korte opsomming van enkele onderwerpen die toegelicht worden tijdens de rondleidingen op Duindigt. Iedere koersdag is er gelegenheid om mee te doen met de gratis rondleiding, waarbij een kijkje achter de schermen wordt gegeven. Voor de geïnteresseerden is het zelfs mogelijk om bij de stallen rond te kijken en te zien hoe een jockey (met zadel en al) gewogen wordt! Één van onze vrijwilligers verzorgt met veel enthousiasme de rondleidingen en deelt graag al haar kennis met de geïnteresseerden.

Praktische informatie

De rondleidingen vinden iedere koersdag plaats en zijn geheel gratis.

Iedere rondleiding duurt ongeveer een half uur.

De rondleidingen worden verzorgd door een medewerker van Renbaan Duindigt, de medewerker is op iedere koersdag rond 12:45 uur aanwezig bij de glazen informatiestand op het plein, geïnteresseerden kunnen zich daar melden.

Minidraverijen en rennen:

Tijdens de racedagen hebben we ook een extra programma. Zo zijn er ponyrennen en ponydraverijen. De ponyraces worden speciaal georganiseerd voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het ontzettend leuk om naar te kijken. De mini-pikeurs en mini-jockeys racen met hun pony’s over de echte renbaan! Vaak is er ook een entertainer aanwezig die met muziek en zang voor een gezellige sfeer zorgt. Diverse takken van de sport komen langs tussen de races door, zoals horseboarden, montédemonstratie of een paardencarrousel. In de agenda staat vermeld wat er op de eerstvolgende koersdag plaats gaat vinden.

Renbaan Duindigt in Wassenaar

Minidraverijen en rennen:

Tijdens de racedagen hebben we ook een extra programma. Zo zijn er ponyrennen en ponydraverijen. De ponyraces worden speciaal georganiseerd voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het ontzettend leuk om naar te kijken. De mini-pikeurs en mini-jockeys racen met hun pony’s over de echte renbaan! Vaak is er ook een entertainer aanwezig die met muziek en zang voor een gezellige sfeer zorgt. Diverse takken van de sport komen langs tussen de races door, zoals horseboarden, montédemonstratie of een paardencarrousel. In de agenda staat vermeld wat er op de eerstvolgende koersdag plaats gaat vinden.

Renbaan Duindigt in Wassenaar